Forum dyskusyjne Małopolskiej Fundacji Pomocy Ludziom Dotkniętym Chorobą Alzheimera

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zapraszamy do korzystania z Forum

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne Małopolskiej Fundacji Pomocy Ludziom Dotkniętym Chorobą Alzheimera Strona Główna -> Forum-informacje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
admin
Site Admin

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2008 9:43 am    Temat postu: Zapraszamy do korzystania z Forum Odpowiedz z cytatem

Wszystkich chętnych tj opiekunów osób chorych, pacjentów ze zdiagnozowanym zespołem otępiennym, lub tych których niepokoją obserwowane u siebie objawy. Zapraszamy wszystkich do podzielenia się swoimi uwagami, zadawania pytań na naszym forum.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KrystynaP

PostWysłany: Sro Paź 07, 2009 7:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zwracam uwagę na wpis 07.10.09, należałoby go usunąć.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bogumiła43

PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 9:03 pm    Temat postu: Jestem nowym użytkownikiem Odpowiedz z cytatem

Zarejestrowałam się tu bo muszę o problemie porozmawiać. Choruje mój mąż. I tylko ja mogę się nim opiekować. Czasem brakuje mi sił psychicznych i boję się tego co mnie czeka. I jego tez. Ale na tym forum jest jakoś milcząco a grupy wsparcia tu u nas nie ma w mieście. Czyli jestem sama.
Powrót do góry
Lillia

PostWysłany: Pon Gru 21, 2009 8:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bogumiło piszesz że tylko ty możesz sprawować opieką- czym jest to spowodowane Question Pamiętaj że aby dobrze sprawować opieką na chorym, opiekun sam powinien być w pełni sił. Dlatego warto przejść się lub zadzwonić do Ośrodka Pomocy Społecznej - można postarać się tam o usługi opiekuńcze ( powinni mieć umowę zawartą z instytucją która je oferuje) mogą być od 1 do 8 godzin, ewentualnie każdemu przysługuje opieka pielęgniarska ( z ośrodka zdrowia każdy jest do jakiejś zapisany). Jak byś była w Ośrodku Pomocy Społecznej zapytaj się o Środowiskowe Domy Samopomocy działające w okolicy może udało by się aby tam chodził twój mąż i uczestniczył w jakiś zajęciach.
Warto zorientować się - chyba na necie gdzieś pisze - czy działają jakieś koła Caritasu, PCK - może by się znalazła jakaś osoba wolontariusz do pomocy abyś miała chwile wytchnienia.
Jak już pisze na tym forum jeśli jesteś z województwa małopolskiego to można starać się o 2 tygodniowy wyjazd szczegóły tuhttp://forum.alzheimer-krakow.pl/viewtopic.php?t=349 o to warto też zapytać w OPS lub w urzędzie wojewódzkim (jeśli nie jesteś z małopolski to może u was też organizowane są takie turnusy Question )
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne Małopolskiej Fundacji Pomocy Ludziom Dotkniętym Chorobą Alzheimera Strona Główna -> Forum-informacje Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: